Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Start-up focust op technische experts

De Genkse start-up Vizir brengt bedrijven die zoeken naar technisch talent in contact met laatstejaarsstudenten, pas afgestudeerden of profielen met ervaring. Door zich te specialiseren in technische en bouwkundige sectoren wil Vizir zich onderscheiden van andere wervings- en selectiekantoren.

Startup focust op technische experts_Jonathan Hulsbosch

Aanspreekpunt

“Vroeger moest je als ingenieur vaak in de richting van Antwerpen of Brussel op zoek naar een uitdagende job. Vandaag vind je in de Limburgse regio ook heel wat innovatieve bedrijven. Toch vinden lokale bedrijven en sollicitanten elkaar nog niet vlot genoeg. Wij willen voor beiden het aanspreekpunt zijn. Door onze doorgedreven specialisatie vinden we snel de juiste persoon voor de juiste job”, verklaart zaakvoerder Jonathan Hulsbosch.

No cure no pay

Door te focussen op technische en bouwkundige profielen kan Vizir volgens Hulsbosch beter de noden inschatten van bedrijven en detecteren welke kandidaten een meerwaarde bieden en andersom ook of de kandidaat wel past bij het bedrijf. Vizir werkt met een ‘no cure no pay-principe’: alleen bij een match betalen bedrijven voor de bemiddelingsdiensten.

Knelpuntberoepen

“In de VDAB-lijst met knelpuntberoepen vind je in de top tien liefst zes technische of bouwkundige functies.  Werkgevers kampen al langer met problemen om geschikt technisch personeel te vinden. Door de alsmaar voortschrijdende automatisatie  en de introductie van robotica en artificiële intelligentie zal dit tekort zich in de toekomst nog scherper stellen”, voorspelt de zaakvoerder.

 
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten