Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Sweco neemt VK architects+engineers over

De Share Purchase Agreement tussen ingenieurs- en architectenbureau Sweco en sectorgenoot VK architects+engineers is formeel goedgekeurd door de Belgische Mededingingsautoriteit. Met deze overname zet Sweco een volgende stap in het realiseren van de ambitie om een full life cycle partner in de bouwsector te worden.

Sweco overname
Sweco

Sweco en VK willen binnen de bouwsector bijdragen aan een klimaat- en toekomstbestendige omgeving waar gezondheid en welzijn centraal staan. Samen beogen ze de huidige rol van een architecten- en ingenieursbureau in de fasen van een bouwproces te overstijgen door een full life cycle partner te worden. Deze geïntegreerde aanpak willen ze succesvol realiseren door middel van een sterk multidisciplinair team dat op duurzaamheid, innovatie en digitalisatie steunt.  

Sweco is een internationaal bedrijf met 20.000 experten, VK architects-engineers® is een multidisciplinair ontwerpbureau met ongeveer 600 architecten en ingenieurs. De overname omvat ook alle VK-dochterondernemingen: ontwerpbureau Infranea (3D-ontwerp, BIM-diensten en VR-simulaties), architectuur- en ingenieursbureau DENC (logistiek, industrieel en commercieel vastgoed) en ingenieursbureau One Simulations (CFD-simulaties) in Nederland, evenals de Belgische bedrijven Van Looy Group (logistieke projecten) en Exilab (laboratoria en cleanrooms). Ook Betic Ingénieurs-Conseils (diverse bouwprojecten) en EKOplan (technische engineering en watermanagement) in Luxemburg en het Britse AD Architects (ziekenhuizen & zorginstellingen) maken deel uit van de transactie.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten