Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Textielmanagement tot in je eigen locker

Niemand gaat graag aan de slag in vuile werkkleding, maar je kledingstukken mee naar huis nemen om ze daar in de wasmachine te stoppen is geen goed idee, noch voor de duurzaamheid van de machine noch voor de werkoutfit zelf. Die wordt namelijk hygiënisch onberispelijk schoon na een wasbeurt in één van de industriële wasserijen van Mewa. Wie werkkleding huurt bij Mewa kan bovendien kiezen voor de combinatie met de handige kastservice.  

Textielmanagement tot in je eigen locker

Dankzij het textielmanagementsysteem komt geen enkele medewerker ooit zonder schone werkkleding te zitten. Elke medewerker in het bedrijf heeft een aantal uitrustingen. Op afgesproken tijdstippen haalt de servicechauffeur de vuile kledingstukken op en brengt tegelijkertijd de schoon gewassen exemplaren terug. Maar waarheen met het vuile wasgoed in afwachting van zijn komst? En waar bewaren medewerkers hun persoonlijke voorraad schone outfits? Hier biedt de kastservice van Mewa een handige oplossing.
Het bedrijf levert kasten die, afhankelijk van de grootte van de klant en het aantal medewerkers, modulair samengesteld en uitgebreid kunnen worden. Elke medewerker heeft zijn persoonlijke locker, afsluitbaar en voorzien van naam of id-nummer, waarin de werkkleding wordt bewaard. De servicechauffeur van Mewa levert de gewassen outfits volgens afspraak tot in het juiste kastje.

Terwijl de propere werkkleding in afwachting van het gebruik klaarligt in de persoonlijke locker worden de vervuilde outfits na het dragen verzameld in een speciaal daarvoor geïntegreerd vak. Dat is een garantie op de grootst mogelijke hygiëne en een veilige scheiding  - ook bij opslag en transport -  tussen schone en vuile outfits. Die scheiding geldt trouwens ook voor werk- en veiligheidskleding die mogelijk gecontamineerd is met gevaarlijke stoffen, zoals in de chemie.

Mewa voorziet ondernemingen in heel Europa vanuit 44 vestigingen van beroeps- en veiligheidskleding, poetsdoeken, olieopvang- en voetmatten evenals wastafels voor onderdelenreiniging in full-service. Aanvullend kunnen ook artikels besteld worden in de Mewa-merkencatalogus voor werkveiligheid. Ongeveer 5.200 medewerkers bedienen meer dan 184.000 klanten uit de industrie, handel, ambachten en gastronomie. In 2017 realiseerde de Mewa Groep een omzet van 672 miljoen €.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten