Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Heb je net een nieuwe woning gekocht of is je keuken gewoon toe aan een goede verbouwing? Dan kan het nog weleens lastig zijn hoe je de keuken graag zou willen hebben. Er zijn zoveel verschillende vormen en maten verkrijgbaar maar toch moet een keuken vooral praktisch zijn. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe keuken.

keukenhomepage_bplan_huib_V_ok

Doe inspiratie op

Een keuken is een grote aankoop en doe je niet zomaar. Daarom is het handig om voordat je een keuken gaat kopen, eerst wat inspiratie op gaat doen. Haal woonmagazines in de winkel en ga aan de slag met het uitzoeken van keukens, kleuren en accessoires die je aanspreken voor de keuken. Na het uitzoeken ga je alle items plakken en er een moodboard van maken. Ben je met iemand samen? Zoek dan beide items uit en voeg deze later samen. Neem de moodboards mee naar de keukenwinkel waar de verkoper je kan helpen bij het bij elkaar zoeken van een keuken die goed past bij jouw/jullie smaak.

Indeling van de keuken

De indeling van de keuken is misschien wel een van de belangrijkste aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. De meest populaire indelingen voor keukens is een rechte, u-vorm, l-vorm of een keuken met een kookeiland. De indeling hangt volledig af van de indeling van je huis. Een keukeneiland is erg populair maar neemt wel veel ruimte in beslag. Houd je erg van koken en wil je graag een plek waar mensen dichtbij de keuken kunnen zitten? Dan is een keukeneiland zeker een erg leuke optie.

Apparatuur

De eerste belangrijke vraag die je jezelf moet afvragen is: Welke apparaten zijn essentieel voor in mijn keuken? Apparatuur beslaat het grootste gedeelte van de kosten en hier kun je dus ook op besparen. Wanneer je geen keukenheld bent dan heb je vaak minder complexe apparaten nodig dan wanneer je bijvoorbeeld kookt voor je beroep. Denk hierbij aan een oven of magnetron maar bijvoorbeeld ook een luxere optie een wijnklimaatkast. Echte wijndrinkers zullen dit essentiëler vinden dan iemand die dat niet is.

Kortom, er is genoeg om over na te denken als het gaat om het uitkiezen van een nieuwe keuken. Bij budgetplan keukens kan je online gemakkelijk een keuken bij elkaar zoeken maar je kan ook snel een afspraak maken in de winkel voor persoonlijke aandacht.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten