Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

U start in de bouw? Nuttige en benodigde verzekeringen (deel 1)

U gaat ondernemen in de bouwsector? Proficiat! Een tip: indien u in alle gemoedsrust wenst te werken, dan is het nuttig om de juiste verzekeringen te onderschrijven. In het eerste artikel van deze serie, zullen we de te overwegen polissen nagaan om uw personeel, alsook de burgerlijke – en tienjarige aansprakelijkheid van uw onderneming te verzekeren

_b2b-websitebanner-polis-check_b2b

Indien u van plan bent om personeel aan te werven, dan bent u wettelijk verplicht om uw werknemers te verzekeren tegen arbeidsongevallen. Indien een ongeval zich op de werkplaats voordoet (of tijdens het pendelen) dan zijn ze financieel beschermd bij arbeidsongeschiktheid, bij ziekenhuisopname en voor hun ambulante medische behandelingen.

Bij het uitoefenen van uw bouwactiviteit, kan uw onderneming burgerlijk aansprakelijk gesteld worden voor schade toegebracht aan derden. Denk maar bijvoorbeeld aan een brand die ontstaat in het gebouw naast uw werf. Wanneer dit gebeurt, kunnen de financiële gevolgen heel zwaar zijn voor uw bedrijf. Hoewel een verzekering B.A. onderneming niet verplicht is, is het toch aangeraden om die te onderschrijven. Sommige verzekeraars, zoals Federale Verzekering, ontwikkelden een verzekering B.A. bouwwerken, specifiek voor professionelen in de bouwsector.

Indien u als ondernemer eengezinswoningen of appartementen in België bouwt dan bent u wettelijk verplicht om uw tienjarige aansprakelijkheid, voor schade te wijten aan ernstige gebreken aan het gebouw (Soliditeits- en/of stabiliteitsproblemen van het gebouw of problemen met de waterdichtheid die een gevaar vormen voor de stabiliteit en/of soliditeit van het gebouw) te verzekeren.

Meer weten over de draagwijdte en beperkingen van deze dekkingen?
Ga naar https://www.federale.be/nl/bouwsector
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten