Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

U start in de bouw? Nuttige en benodigde verzekeringen (deel 2)

U gaat ondernemen in de bouwsector? Herinner u zich dan het advies in ons vorig artikel: om te werken met een gerust gemoed, is het heel belangrijk om de juiste verzekeringen te onderschrijven. In het tweede artikel van deze serie overlopen we de meest nuttige polissen om uw werven, werfmachines, voertuigen en bedrijfspanden, alsook de inboedel daarvan, te verzekeren.

_b2b-websitebanner-polis-check_b2b

Een verzekering Alle Bouwplaats Risico’s (ABR) is onmisbaar om uw werven te verzekeren. Een aannemer is immers verantwoordelijk voor zijn bouwwerf tot de voorlopige oplevering. Een ABR biedt bescherming tegen de schade veroorzaakt aan bouwwerken tijdens de uitvoering van de werken. Let er ook op om een verzekering Machinebreuk te onderschrijven om uw werfmachines te beschermen.

Schade te wijten aan een storm, een brand of een overstroming,… : het is essentieel om uw bedrijfspand, en de inboedel, materieel en goederen daarin, te beschermen tegen voormelde risico’s met een Multirisk brandverzekering. Ze beschermt u, als eigenaar of huurder, in geval van schade aan uw gebouw en de inhoud.

Vergeet ook niet uw voertuigen te verzekeren (auto’s, camionetten, vrachtwagens): de verzekering B.A. Auto vergoedt de schade die de bestuurder van het verzekerde voertuig aan iemand anders berokkent wanneer hij aansprakelijk is voor een verkeersongeval. De Omniumverzekering vergoedt de materiële schade aan uw voertuig. Ten slotte vergoedt de Bestuurdersverzekering de bestuurder van het verzekerde voertuig bij letsels ten gevolge van een verkeersongeval, zelfs als hij in fout is.

Meer weten over de draagwijdte en de limieten van deze verzekeringen? Surf naar https://www.federale.be/nl/bouwsector

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten