Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Ultiem platform om vastgoedkwesties te bespreken

Realty, de grootste vastgoedsummit van België, keert terug naar het Gare Maritime op 17 en 18 september. Deelnemers kunnen gedurende twee volle dagen deelnemen aan meer dan 25 conferenties van topniveau met meer dan 60 inspirerende sprekers, waaronder Jan Peter Balkenende en de burgemeesters van Brussel, Kortrijk en Leuven. De besproken onderwerpen volgen drie hoofdlijnen: de steden van de toekomst, de 'S' in ESG en de veerkracht van de vastgoedsector.

Realty-general_ok

Enkele hoogtepunten:

Duurzaam vastgoed ...

... is niet goedkoop. De Nationale Bank berekent dat het 250 tot 400 miljard euro zal kosten om het Belgische woningbestand energiezuinig te maken tegen 2050. De vastgoedsector richt zich steeds meer op de reconversie, herontwikkeling en renovatie van gebouwen en circulariteit tijdens het bouwproces. Anders Böhlke, Academisch Directeur EMI aan de Universiteit van Saint Louis, geeft advies over best practices, samen met Erwin Vrijens, hoofd van de afdeling Vastgoed bij PMV, en Kristiaan Borret, BMA van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Jan Peter Balkenende, minister van staat in Nederland en extern adviseur van EY, heeft jarenlang baanbrekend werk verricht op het gebied van duurzaamheid in Nederland. In zijn keynote deelt hij zijn expertise over het integreren van duurzaam en verantwoord ondernemen in bedrijfsstrategieën en bedrijfsmodellen.

Betaalbare huisvesting ...

... staat onder druk. Wat betekent dit voor de ‘steden van de toekomst'? Zoals altijd dromen Belgen nog steeds van een eigen huis, maar die droom wordt een utopie voor toekomstige starters. De prijzen in de stadscentra rijzen de pan uit, dus kijken huizenzoekers naar de buitenwijken en verder. Voormalig journalist en vastgoedexpert Patrick Luysterman interviewt Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven (de duurste stad van België) en zijn collega uit Kortrijk, Vincent Van Quickenborne. Wat is hun plan om woningen betaalbaar te houden en zo de stadsvlucht te stoppen?
Is Brussel ...
... 'ma belle’ of ‘poubelle’? De meningen lopen uiteen. Brusselkenner Jeroen Roppe leidt een boeiend debat tussen panelleden met hun eigen kijk op de stad, haar culturele diversiteit en haar uitdagingen – niet in de laatste plaats de lange en moeizame vergunningsprocedures.
En wat kan artificiële intelligentie ...
... betekenen voor de vastgoedsector? Hoewel de sector traag is geweest in het herkennen en benutten van de mogelijkheden van AI, staat dit op het punt te veranderen. Alain Waha, Chief Technology Officer bij Buro Happold, leidt een discussie over hoe AI de waardeketen van vastgoed opnieuw uitvindt en hoe organisaties daarvan kunnen profiteren.`

Nieuw in 2024: de Realty Awards

Naast het inhoudelijke programma biedt Realty volop mogelijkheden om zaken te doen en informele discussies aan te gaan, met name tijdens de cocktailavonden op beide dagen van het event. Daarnaast is het ook een ode aan de successen in de sector. Realty Belgium en de European PropTech Association slaan dit jaar de handen in elkaar om de Realty Awards 2024 uit te reiken. Ze bieden zichtbaarheid en ondersteuning aan de meest impactvolle projecten van vastgoed- en bouwbedrijven en aan innovatieve bedrijven in vastgoedtechnologie. Met een duidelijke missie om de toonaangevende competitie op het gebied van impact te worden, streven deze pan-Europese awards naar maximale zichtbaarheid.

Ben je benieuwd naar meer? Reserveer jouw ticket dan vandaag nog via realty-belgium.be

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten