Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Unilin koopt Tsjechische Everel

De afdeling Flooring van Unilin neemt Everel over. In februari nam Unilin al Peitsman over in Nederland. Het Tsjechische Everel is al meer dan 15 jaar een belangrijke verdeler van Quick-Step vloeren in Tsjechië, Slovakije en Hongarije. De nieuwe overname past in de strategie van Unilin division flooring om haar rechtstreekse distributienetwerk wereldwijd uit te breiden. Met deze investering versterkt en verankert Unilin zijn positie op de Oost-Europese markt. 

Unilin
Het in 1999 opgerichte Everel stelt 36 mensen tewerk. Het bedrijf heeft twee vestigingen in Tsjechië. In de twee showrooms wordt de volledige Quick-Step productportefeuille met laminaat-, vinyl- en parketvloeroplossingen aangeboden.
 
“Wij zijn ervan overtuigd dat deze overname onze lokale groei zal versterken. Door een beter begrip van de lokale markt zullen we ook een nauwere band met deze retailers en consumenten opbouwen”, zegt Ruben Desmet, President Flooring bij Unilin.
 
De komende maanden wordt een team van Unilin en Everel medewerkers samengesteld om de integratie en transitieperiode in goede banen te leiden. Unilin blijft openstaan voor meer overnames wanneer zich nieuwe opportuniteiten aanbieden.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten