Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | United Rentals: De juiste oplossing op het juiste moment

Duurzaamheid, kwaliteit, veiligheid en expertise zitten in het DNA van United Rentals, leverancier van vloeistof- en stroomoplossingen. In België telt het grootste verhuurbedrijf van materieel ter wereld ongeveer 100 medewerkers. Hendrik Jan Molenaar (Country General Manager Benelux): “We proberen de klant steeds de juiste oplossing te bieden op het juiste moment, met zo min mogelijk bewegingen.” Een tekort aan stroomvoorzieningen? Stilstand of vertraging door slib, regen of afvalwater? Is pompen, opslag of behandeling van vloeistoffen nodig? De uitgebreide vloot van United Rentals biedt in elke situatie de juiste oplossing: van mobiele tanks, generatoren, vuilwaterpompen tot een op maat gemaakt ontwateringssysteem of noodstroomvoorziening.

Afgelopen winter dreigde in Nieuwpoort het achterland onder water te komen staan door de hevige regenval. Dankzij de pompen van United Rentals kon een drama voorkomen worden en werd het water gecontroleerd richting zee gepompt.

PHOTO-2023-11-23-13-48-06_ok
Foto's: United Rentals

Actuele uitdagingen

De bouwsector staat voor belangrijke uitdagingen: wateroverlast, netcongestie, duurzaamheid en elektrificatie. Hendrik Jan Molenaar (Country General Manager Benelux): “We willen een voorloper zijn inzake nieuwe technologieën met de bedoeling de CO2-uitstoot te verminderen. We werken zoveel mogelijk met elektrische apparatuur en als dat niet mogelijk is met biodiesel gedreven apparatuur. Milieuvriendelijkheid zit in onze genen. Dankzij de zuivering van vervuild water halen we honderden vrachtwagens van de baan.”  De toekomst van waterstoftechnologie? Hendrik Jan Molenaar: “We geloven dat dit de toekomst is, maar zetten het momenteel niet breed in omdat er nog geen infrastructuur is voor het lokaal aanleveren van waterstof. We onderzoeken wel hoe we dit economisch werkbaar kunnen krijgen voor onze klanten.”

Slimme totaaloplossingen

Hendrik Jan Molenaar: “We vragen ons continu af hoe we nog slimmer kunnen werken om het leven van onze klanten en medewerkers te vergemakkelijken. Denk maar aan een pompoplossing met waterzuivering. Klanten kunnen via ons online total control concept opvolgen welke apparatuur waar staat. Zo vermijden we onder meer dat apparatuur onderbenut wordt. We willen het aantal bewegingen van apparatuur tussen ons en de klant tot een minimum te beperken. Alles is traceerbaar, waardoor we ook gerichter onderhoud kunnen uitvoeren. Op die manier proberen we ons te onderscheiden in de markt.

Expertise & veiligheid

Kwaliteit en expertise staan bij United Rentals centraal van bij het productontwerp: “We besteden veel aandacht aan het continu opleiden van onze mensen. Indien dit te lang zou duren nemen we mensen aan met de nodige expertise. Voor de opslag en verwerking van water hebben we bijvoorbeeld een procestechnoloog in dienst. Op die manier denken we intensief mee met de klant. We houden veiligheid hierbij hoog in het vaandel, des te meer omdat we onze oorsprong vinden in de petrochemie. Medewerkers voeren last minute risicoanalyses uit ondersteund via apps, we meten en bespreken alles.” United Rentals beschikt over een 24/7 service die bestaat uit een team van specialisten dat ook ’s nachts van wacht is indien er zich een noodgeval voordoet. Hendrik Jan Molenaar: “Bij de overstromingen in Nieuwpoort kwam er op donderdag om 17u een oproep binnen. Op vrijdagmorgen draaide de eerste apparatuur. En op zaterdag werkten een dertigtal pompen.”

www.unitedrentals.com/nl-nl

slangenaanleg_ok

Plaatsing van een bypass voor de afwatering van een tunnel in de Antwerpse ring. Hierdoor kan de bestaande afwatering vernieuwd worden.

POmpentanks_generator2_ok
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten