Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Van donkere binnentuin naar bruisend ontmoetingspunt!

Studeren in de Europese hoofdstad is nóg leuker geworden door de transformatie van het dakplein bij Hogeschool Odisee in Brussel. Dit plein bevindt zich op het gelijkvloers, op het dak van het restaurant. Lekkage, losliggende en gescheurde tegels en weinig zitplekken waren redenen voor een complete make-over. Zoontjens was dé partij voor de vernieuwde aanleg.

Zoontjens-Brussel-Odissee-03_ok

In gebruikname tijdens werken

Tijdens de renovatie stond Zoontjens voor de nodige uitdagingen. Het grootste gedeelte van het dak moest voor de start van het nieuwe collegejaar gereed zijn. Maar bovenal bleken er diverse technische details in te zitten.

Technische details

Ten eerste was de hoogte om het DNS®systeem te plaatsen overal anders, we werken hier met een ophoging van slechts 35 mm tot een ophoging van wel tientallen centimeters. Daarnaast vergden de aansluitingen op de trappen, rondingen, kolommen en ingangen een goede voorbereiding en strak zaagwerk.

Logistieke uitdaging

Ook logistiek gezien was dit project een leuke uitdaging. Niet alleen omdat het project zich in het centrum van Brussel bevindt, maar vooral omdat de tegels buiten het gebouw gelost werden en we deze vervolgens handmatig naar het dak verplaatstsen.

Geweldig resultaat

Alles is fantastisch gelukt en het is nu een geweldige plek in het hart van de campus! De aankleding met het mooie meubilair, zorgt voor een geweldige plek om te overleggen, te lunchen of te ontmoeten.

Bekijk dit project: https://nl.zoontjens.be/projecten/dakbestrating/odisee-brussel/

Zoontjens-Odisee-uitvoering-1_ok
Zoontjens-Brussel-Odissee-16_ok
Zoontjens-Brussel-Odissee-31_ok
Zoontjens-Brussel-Odissee-14_ok
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten