Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Van Eetvelt is voorzitter VDAB

Karel Van Eetvelt wordt in juli de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de VDAB. Hij volgt Jef Roos op. Die was voorzitter sinds 2010 en moet wegens gezondheidsredenen vroegtijdig zijn mandaat neerleggen. Roos zat ook het Auditcomité en Stakeholdersforum voor.

Karel Van Eetvelt

In die hoedanigheid was hij een belangrijke schakel om expertise en betrokkenheid van externen bij de VDAB te waarderen. Tevens besteedde Jef Roos als voorzitter bijzondere aandacht aan het deugdelijke bestuur. Onder zijn impuls werd voorzien in structurele strategische reflectie, in een versterkte band met de voogdijoverheid, in benchmarking over de grenzen van sectoren en landsgrenzen heen.

De Vlaamse regering heeft Karel Van Eetvelt aangesteld als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de VDAB. Van Eetvelt is geen onbekende in de wereld van de arbeidsmarkt. Onder andere als gedelegeerd bestuurder van Bouwunie en Unizo en als lid van het dagelijkse bestuur van de SERV heeft hij een belangrijke rol gespeeld in het Vlaamse sociaal overleg. Dankzij zijn jarenlange deelname aan de werkgroep Beleid van VDAB kent Karel Van Eetvelt de raad van bestuur ook van binnenuit. Van Eetvelt is ceo van Febelfin en zetelt ook in de raad van bestuur van bouwgroep Matexi. Eerder dit jaar kreeg hij nog de Gouden Baksteen van Bouwunie.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten