Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Van Gils Group neemt groep Malve uit Meer over

Van Gils Group, gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling van staal en aluminium, neemt een meerderheidsbelang in de groep Malve uit Meer.

Ontwerp zonder titel (61)
Van Gils

Van Gils startte meer dan 45 jaar geleden als familiebedrijf in Wuustwezel. Expansie kwam er sinds 2008 door overnames en participaties in bedrijven in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Luik. Malve wordt de eerste vestiging die aluminium kan anodiseren.

De firma Malve - Meerse Aluminium Verwerking - is een onafhankelijk familiebedrijf opgericht in 1972. In 2021 werd een groeiende nevenactiviteit van Malve, met name de specialisatie in

diverse bewerkingen op aluminium profielen, verzelfstandigd in de firma Alcom. Zowel de activiteiten van Malve als Alcom worden overgenomen door Van Gils Group.

Met de overname breidt Van Gils Group haar dienstenaanbod verder uit. CEO Joep Van Gils legt uit: “Met de mogelijkheid om binnen onze groep ook anodisatie aan te bieden naast poedercoating, versterken we onze propositie naar aluminium verwerkende bedrijven. De markt evolueert naar duurzamere producten en productieomgevingen. Niet alleen past anodisatie in deze beweging, Malve heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in duurzame productie.”

Ontwerp zonder titel (63)
Van Gils
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten