Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Van Thuyne breidt uit naar Wallonië

In een tijd waarin bedrijven worstelen met de uitdagingen van een snel veranderende wereld, toont Van Thuyne, de gerenommeerde prédal en gewelvenfabrikant uit Wielsbeke, dat durf en visie nog steeds sleutels tot succes zijn. Met een expansie naar het Waalse Sombreffe, breidde Van Thuyne niet alleen zijn territorium uit, maar het bespaart ook zo’n 226.000 vrachtwagenkilometers per jaar.

Sombreffe-4

Het verhaal van Van Thuyne is er een van dromen, durven en doen. Tom Eeckhout en zijn vrouw Fien namen tien jaar geleden het roer over bij Van Thuyne, nadat Tom als aannemer in de woningbouw zijn voorspangewelven en prédallen bij het bedrijf in Waregem kocht, waar Fien destijds werkte. "We hebben nog geen dag spijt gehad van de overname”, zegt Tom Eeckhout.
Het pad naar succes was niet zonder obstakels. Een brand, de COVID-19-pandemie en stijgende prijzen als gevolg van wereldgebeurtenissen zoals de Oekraïne-oorlog en de energiecrisis waren slechts enkele van de uitdagingen waarmee ze werden geconfronteerd. Maar zoals Fien het zegt: "Als je een jaar tot aan je middel in de modder hebt gelopen en daarna zakt de modder tot aan je knieën, dan loop je er makkelijker door."

Ruimte voor groei

Tom en Fien beseften dat er nog ruimte is voor groei in Wallonie. Om commercieel te zijn, moeten ze produceren waar ze verkopen. De oplossing kwam toen het terrein in Sombreffe op hun radar verscheen.
Met jaarlijks 1300 vrachtwagens die vanuit Sombreffe vertrekken, zal Van Thuyne maar liefst 226.000 kilometer aan vrachtwagenritten besparen, een indrukwekkende bijdrage aan milieu en het verminderen van files.

Werkgelegenheid

Tom en Fien Eeckhout zijn vastbesloten om in Wallonië dezelfde visie en mentaliteit voort te zetten die hun succes in Vlaanderen hebben bepaald. En tot hun verrassing werden ze met open armen ontvangen in Wallonië. "Mensen verklaren ons zot”, zegt Tom, "maar we voelen ons ontzettend welkom. Mensen omarmen ons omdat we werkgelegenheid brengen."
De Eeckhouts zijn trots op wat ze hebben bereikt en geloven sterk in hun missie. "Als je niet meer trots bent op wat je doet, moet je niet meer ondernemen”, zegt Tom. "Ik kan er nog oprecht van genieten om op onze parkeerplaats in mijn auto te zitten en naar ons bedrijf te kijken. Straks geldt dat ook voor Sombreffe. Noem het een stunt of een risico, maar wie niet waagt, niet wint." De uitbreiding begint met de levering van breedvloerplaten, maar er is voldoende ruimte voor toekomstige groei.

Sombreffe-3
sombreffe-2
Sombreffe-1
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten