Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Vandersanden: Hoe creëren we een circulaire publieke ruimte? Ontdek het tijdens een inspirerend webinar.

Voor opdrachtgevers, ontwerpers en bouwers breekt een nieuw tijdperk aan. Vlaanderen wil circulair zijn in 2050. Stap voor stap evolueren we naar een circulair aankoopbeleid. Maar de nieuwe norm brengt grote uitdagingen met zich mee. Bent u er klaar voor?

Vandesanden_1
Picture Productions

Stap voor stap naar een circulaire publieke ruimte

Opdrachtgevers, ontwerpers en bouwers zetten zich schrap. De opwarming van de aarde en grondstoffenschaarste brengen belangrijke veranderingen met zich mee. Meer dan ooit moeten we streven naar een efficiënt en effectief gebruik van hulpbronnen voor een circulair Vlaanderen in 2050. Daarbij worden producten van nu de grondstoffen voor later. We willen grondstoffen recyclen en CO2-uitstoot reduceren.

Verantwoordelijkheid

In dit verhaal dragen opdrachtgevers, ontwerpers en bouwers een belangrijke verantwoordelijkheid. Men verwacht van hen dat ze uitgekiende plannen creëren voor een maatschappelijk verantwoorde leefomgeving. Maar ook dat ze circulair aankopen. Die druk leidt tot prangende vragen.

Spijker uw kennis over circulariteit bij

Vandersanden geeft antwoord en stoomt Vlaamse professionals klaar tijdens het gratis webinar ‘De circulaire publieke ruimte’ op 3 en 15 juni. Een must voor wie de publieke ruimte van morgen mee zal vormgeven. Dit is uw kans om in 40 minuten uw kennis over circulariteit in de publieke ruimte bij te spijkeren. U leert wat u moet weten over een circulair aankoopbeleid in relatie tot kleiklinkers en krijgt inspirerende praktijkvoorbeelden. Meld u nu aan.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten