Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Vasco sluit radiatorenfabriek in Zedelgem

Superia in Zedelgem, gespecialiseerd in de productie van paneelradiatoren en één van de merken van de Vasco Group, gaat dicht. De productie zou stoppen op 12 juli volgend  jaar, tegen eind november moet de site volledig ontmanteld zijn. De productie wordt verplaatst naar Tubbergen (Nederland) en Plattling (Duitsland). Bij Superia in Zedelgem werken 80 mensen. Het is de kleinste fabriek van de Vasco Group waar paneelradiatoren worden gemaakt.

vasco

De Vasco Group zal in de toekomst naar buiten blijven treden met de merken Kermi, Arbonia, Sabiana, Prolux, Tecna, Vasco, Brugman en Superia. De Superia-klanten kunnen hun vertrouwde productportfolio dus blijven verkrijgen, wat gegarandeerd zal worden door de installatie van een centraal logistiek knooppunt voor de Benelux-markt. Waar dat precies zal komen is nog niet bekend.

De Vasco Group, een ontwikkelaar en producent van design- en badkamerradiatoren, ventilatie- en vloerverwarmingsoplossingen, werd opgericht door Jos Vaessen. In mei werd het familiebedrijf dat meer dan 600 medewerkers telt in de vier productiesites in Dilsen-Stokkem, Zedelgem, Tubbergen en Legnica (Polen) overgenomen door de Zwitserse Arbonia Groep. Arbonia wil de concurrentiepositie van de hvac-divisie versterken door de productie van paneelradiatoren in zijn meest geautomatiseerde fabrieken te concentreren.

Volgens Patrick Nijs, ceo van de Vasco Group is er steeds minder vraag naar paneelradiatoren doordat huizen steeds beter geïsoleerd zijn en door het succes van vloerverwarming. De Arbonia-divisies zijn actief in verwarmingstechniek, klimaat-en ventilatietechniek, sanitair, buiten- en binnendeuren en ramen. Arbonia heeft zijn hoofdkantoor in het Zwitserse Arbon. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije, Italië, België en Nederland. De Arbonia Groep heeft in totaal ongeveer 8.200 medewerkers in dienst.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten