Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Veilige aluminium ramen en deuren kunnen elegant zijn

Inbraakwerendheid is essentieel in bijna elk gebouw, net zoals brand-, kogel- en explosiewerende systemen hun plaats hebben. Reynaers Aluminium combineert de functionaliteit met elegantie.

BKBC - 2024-10-11T121938.266
Reynaers Aluminium

Om de belangrijkste toegangspunten tot een gebouw optimaal te beveiligen biedt Reynaers Aluminium inbraakwerende oplossingen die voldoen aan de Resistance Class (RC) normen RC2 en RC3. Door in de ontwerpfase ook al potentiële brandgevaren te identificeren en preventieve maatregelen te implementeren, kan het risico op brand tegelijk aanzienlijk worden verminderd. Het bedrijf ontwikkelde ook rook- en warmteafvoersystemen die ervoor zorgen dat schadelijke dampen en hitte snel worden afgevoerd, waardoor vluchtwegen langer toegankelijk blijven.

Voor gebouwen in risicovolle omgevingen, zoals banken, luchthavens of politiebureaus, zijn kogelwerende oplossingen beschikbaar. Deze systemen bieden robuuste weerstand tegen verschillende soorten vuurwapens en zijn uitvoerig getest om optimale veiligheid te garanderen.

In omgevingen waar explosiegevaar aanwezig is, bieden explosiewerende gevels een onmisbare bescherming. Door het gebruik van speciaal versterkte vliesgevels, kunnen gevoelige locaties extra beveiligd worden tegen de verwoestende kracht van explosie.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten