Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Veolia helpt Genk groener te worden

Veolia heeft een grote stap gezet in het verminderen van CO2-uitstoot met de plaatsing van een fotovoltaïsche (PV) installatie op de afvalsorteersite in Genk. Dit zorgt voor een significante vermindering van de CO2-uitstoot van 153 ton per jaar, een uitstoot die gelijkstaat aan die van 73 fossiele brandstofwagens.

BKBC - 2024-09-10T152428.965
Veolia

De 2.272 zonnepanelen, met een piekvermogen van 1 MWp, wekken naar verwachting jaarlijks 890 MWh groene stroom op. "We streven ernaar om als bedrijf koolstofvrij te worden”, zegt Philippe Tychon, COO van Veolia. “De installatie van deze zonnepanelen en batterij op onze site in Genk kadert volledig binnen onze GreenUp-strategie. Dit project stelt ons niet alleen in staat om onze eigen activiteiten te verduurzamen, maar ook om een significante bijdrage te leveren aan de groene energievoorziening in de regio.”

Na de zonnepaneleninstallatie, zal de site in Genk in midden 2025 ook worden uitgebreid met een 3.000 MWh lithium-ionbatterij, met een capaciteit van 1,25 MVA. De batterij wordt geplaatst in samenwerking met Flexcity, een dochteronderneming van Veolia, en zal worden ingezet om te helpen het elektriciteitsnet stabiel te houden door automatisch extra stroom te leveren of verbruik te verminderen wanneer dat nodig is. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten