Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Verhuurbedrijf Euromat viert vijftigjarig bestaan!

De firma Euromat viert dit jaar zijn vijftigjarig bestaan en je kan erbij zijn! Vrijdagnamiddag 26 mei vieren we ons 50-jarig bestaan in onze vestiging te Wijnegem. Indien je aanwezig wenst te zijn, stuur ons een mailtje naar wijnegem@euromat.be met vermelding van het aantal personen.

EUROMAT-WIJNEGEM

Euromat werd opgericht in 1973 in Wijnegem. Ondertussen heeft de firma 5 vestigingen: Wijnegem, Machelen, Gosselies, Oostakker en Tielt. Euromat heeft 3 afdelingen:

De eerste afdeling is onze verhuurafdeling van machines. De verhuurvloot bestaat uit mobiele compressoren (diesel- en elektrische compressoren), stroomgroepen, straalapparatuur, spuitapparatuur, minigraafmachines, hoogtewerkers en schaarliften, dumpers, verreikers, … Bij Euromat staat de klant centraal! We spelen steeds snel en accuraat in op de behoefte van de klant zodat die op een flexibele en vlotte manier kan beschikken over het juiste materiaal. Die klantenfocus en het uitstekende werk van onze medewerkers zorgen ervoor dat onze verhuurafdeling mooie groeicijfers kan voorleggen. Het huren van machines heeft ook tal van voordelen voor de klant, hij betaalt enkel voor de dagen dat hij het materiaal nodig heeft, hij hoeft zich geen zorgen maken over de staat van de machines qua herstellingen en onderhouden, hij dient niet te wachten op lange leveringstermijnen en hij beschikt steeds over de laatste nieuwe machines die beschikbaar zijn op de markt en voor elke andere job kan hij beschikken over de juiste en aangepaste machine.

Onze tweede afdeling is de persluchtafdeling, die uitblinkt in haar technische kennis. Onze persluchtspecialisten kunnen u helpen uw persluchtbehoefte en bedrijfscyclus te beoordelen om zo de juiste compressor voor uw toepassing voor te stellen. Bijna iedere firma van klein tot groot beschikt over een compressor, het is de kunst om over een energiezuinige persluchtsysteem te beschikken om de bedrijfskosten van de klant te verlagen. Want perslucht is een kostbare energiedrager, de aankoop is enkel 10%, het onderhoud een 20% en 70% van de kosten gaat naar energie, daarom is het heel belangrijk om de juiste compressor aan te bieden voor de juiste toepassing. Om de energiekosten te beperken is het van cruciaal belang dat er geen lekkages in het leidingwerk zijn en dat de juiste compressorgrootte wordt aangeboden. Tevens heeft de keuze van de compressor een impact op het milieu en de klanten wensen een betrouwbare compressor om hun productie 24/24 te laten draaien. Euromat beschikt over een tal van mobiele en stationaire compressoren in haar huurvloot, alsook een grote stock aan nieuwe machines met alle toebehoren. Onze snel beschikbare stock aan machines en onderdelen, de samenwerking met topmerken en de beste technici in de markt, verklaren de unieke positie die we in deze markt innemen.

Onze derde afdeling is de oppervlakteafdeling, Euromat verhuurt en verkoopt een compleet gamma aan spuitapparatuur, straalapparatuur en metallisatie apparatuur. Euromat heeft specialisten in huis op dit gebied en kan de klant adviseren over de juiste keuze van materiaal qua toepassing voor elke specifieke opdracht, altijd van zeer betrouwbare merken. We beschikken over een grote stock van nieuwe machines en onderdelen, als ook een uitgebreid verhuurgamma. Euromat kan totaaloplossingen aanbieden en helpen bij de juiste keuze van het materiaal en de juiste opstelling op de werf van de klant Euromat is in dit marktsegment zeer uniek, vooral in mobiele toepassingen zijn we veruit de nummer 1 en uniek in België! We zijn actief met drie afdelingen over 5 locaties. Toch zijn we één Euromat Groep en werkt iedereen perfect samen met oog op de klant. Hierdoor kan een klant rekenen op zijn lokale Euromat center, waar de klant onze mensen vaak goed kent, maar evenzeer schiet de hele groep in actie op andere locaties, als dat nodig is om de klant te helpen. Dat wil zeggen dat bij Euromat de klant het beste heeft van twee werelden. Hij huurt en koopt lokaal maar kan rekenen op een sterke totaalgroep. Hetzelfde geldt voor onze medewerkers die ons belangrijkste kapitaal zijn. We zorgen ervoor dat ze veel expertise delen en Euromat investeert heel veel in opleiding en veiligheid. Persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers (de beste zijn in hun vak!) en veilig werken is voor ons een topprioriteit.
Hierdoor hebben we niet alleen een prachtige vloot machines, de beste service centra, de beste merken waarmee we al decennia samen werken, een ruime voorraad, we hebben ook de juiste professionele vakkennis in huis over alle producten die we aanbieden.

EUROMAT-WIJNEGEM-2
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten