Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Verzeker de burgerlijke aansprakelijkheid van uw bouwonderneming.

Wat de aard en de omvang van het project ook is, de aansprakelijkheid van uw onderneming verzekeren, is noodzakelijk als voorzorgsmaatregel. Frédéric Appart, verantwoordelijke schadegevallen B.A. & zaakverzekeringen bij Federale Verzekering, legt uit waarom.

construction-mes-chantiers-rcdecenale

“De verplichtingen van de bouwsector worden steeds complexer. Daarom neemt het risico op ongevallen toe. Bij schade lopen de bedragen die een onderneming moet betalen erg snel op. Het gevaar bestaat dat ze zo financieel in een lastig parket terechtkomt,” vertelt F. Appart.

“Er hangen de aannemer drie zwaarden van Damocles boven het hoofd. Ten eerste is hij contractueel aansprakelijk als de bouwheer schade heeft opgelopen, zowel door toedoen van het eigen personeel van de aannemer als door onderaannemers. Tegenover derden met wie de aannemer geen contractuele relatie heeft, zoals de buren, komt zijn niet-contractuele aansprakelijkheid in het spel. Hij is namelijk burgerlijk aansprakelijk voor elke schade die anderen lijden als gevolg van een fout van hem of van zijn personeel. Ten slotte kan de aansprakelijkheid van de aannemer ook strafrechtelijk zijn, meer bepaald als er lichamelijke schade wordt toegebracht aan de bouwheer of aan derden.”

Vraag aan uw verzekeraar of deze drie aansprakelijkheidsniveaus worden verzekerd door de verzekering B.A. Bouwwerken. Meer weten over de draagwijdte en limieten van deze dekking? Surf naar https://www.federale.be/nl/bouwsector

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten