Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Vijftig jaar Radson in Zonhoven

Radson, producent van hoogkwalitatieve radiatoren en vloerverwarming, vierde zopas zijn vijftigjarige jubileum met een feestelijk evenement in de thuisbasis in Zonhoven. Daarop waren ook Cyril en Tomas von Rettig, de Finse eigenaars van het moederbedrijf, de Finse ambassadeur Timo Ranta, federaal minister Steven Vandeput en gouverneur Herman Reynders aanwezig. Radson presenteerde bij deze gelegenheid ook een fraai boek over de geschiedenis van het bedrijf.

Vijftig jaar Radson in Zonhoven

Radson werd in 1966 opgericht als een familiebedrijf en is reeds decennialang een toonaangevende Europese producent van hoogkwalitatieve radiatoren en vloerverwarming. Als totaalaanbieder van verwarmingsoplossingen hanteert Radson een ‘full range’-benadering. Sinds 1990 maakt Radson deel uit van de Finse Rettig Group.

Sterke zustermerken

Met een jaaromzet van ongeveer 545 miljoen €, een jaarlijks productievolume van 9 miljoen radiatoren en een personeelsbestand van 3.000 werknemers staat de business unit Rettig ICC wereldwijd op de eerste plaats als belangrijkste producent van radiatoren en vloerverwarming. Deze positie wordt ondersteund door een aantal sterke internationale zustermerken (o.a. Purmo, Finimetal, Vogel & Noot, Myson) door pan-Europese marketingactiviteiten en door een veelzijdig en innovatief productaanbod. In de Rettig Group zijn naast Rettig ICC – waartoe Radson behoort – nog twee andere divisies actief: Nordkalk (kalkzandsteen) en Alandia (verzekeringen).

“Dankzij een doordachte langetermijnvisie is Rettig Belgium nv, Radsons Belgische productie-unit in Zonhoven, één van de grootste en meest winstgevende vestigingen van de vijftien Rettigfabrieken. Dit jaar gebeurden in Zonhoven nieuwe investeringen ter waarde van 5 miljoen €, waarmee het Rettig-management bewijst het volste vertrouwen in de Zonhovense fabriek en de merknaam Radson te behouden”, aldus Olivier Schmitz,  sales & marketing director Benelux van Rettig ICC.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten