Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Volautomatisch opslagsysteem versnelt leveringen thyssenkrupp

De opslagcapaciteit voor stalen, RVS en aluminium platen van thyssenkrupp Materials Nederland in Veghel is uitgebreid met een nieuwe platenhal met volautomatisch opslagsysteem van 4.540 m2. Door minder handling bij het picken, versnelt de dagelijkse levering van producten in uiteenlopende materiaalsoorten en -dikten.

Ontwerp zonder titel - 2024-03-15T112008.487
thyssenkrupp

De keuze voor de Spider, het volautomatische opslagsysteem van aalbers|farina, is ingegeven door de wens om grote hoeveelheden plaatmateriaal efficiënt op te slaan en te picken. De doorlooptijden worden korter. Dit opslagsysteem blinkt uit in modulariteit, omdat via één lift een onbeperkt aantal opslagtorens wordt beheerd. Elke toren kan modulair uitgebreid worden, zodat de capaciteit flexibel meegroeit met de behoeften.  

Het nieuwe platenmagazijn bestaat uit zes torens met in totaal 312 cassettes, goed voor een capaciteit van bijna 800 ton materiaal. De Spider kan tot bijna negen meter hoog reiken en heeft lades met een laadvermogen van 2.500 kg elk. Dat maakt het opslagsysteem geschikt voor plaatmateriaal tot afmetingen van 3.000×1.500 mm. De bediening is volautomatisch met een geavanceerde zoekfunctie die materialen efficiënt lokaliseert, inclusief de registratie van reststukken, wat de efficiëntie verder verhoogt. 

Picklijsten worden ingelezen door operators, zodat de lift precies weet welke materialen gepickt moeten worden in welke volgorde. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten