Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Waarom een elektrische camionette gebruiken voor uw activiteiten? Alleen maar goede redenen.

Bij professionals in ons land winnen elektrische camionettes traag maar gestaag aan populariteit. Het groeiende aantal elektrische bestelwagens is te danken aan een aantal voordelen.

1600x400_landingpage-header_FV_NL

Je bespaart er geld mee

Dit type camionette zorgt voor besparingen op brandstof en onderhoud. Elektriciteit is goedkoper dan diesel of benzine, en elektrische motoren vereisen minder onderhoud. Dit resulteert in directe besparingen voor je bedrijf.

Je leeft er de wetgeving mee na

België, net als veel andere Europese landen, legt strikte normen op voor CO2-uitstoot. Lage-emissiezones (LEZ) worden steeds vaker ingevoerd in grote Belgische steden. Elektrische camionettes maken onbeperkte toegang tot stedelijke bouwwerven mogelijk.

Je bedrijf krijgt een duurzaam imago

Het gebruik van elektrische voertuigen draagt bij aan een positief imago van een bedrijf. Door het tonen van je duurzame inzet, kan je je onderscheiden van de concurrentie. Klanten en partners hechten steeds meer waarde aan zulke milieuvriendelijke praktijken.

Je kan financiële stimulansen krijgen

Er zijn verschillende fiscale stimulansen en premies voorzien voor bedrijven die elektrische voertuigen gebruiken en voor de aankoop en installatie van laadpalen. Deze steun varieert per regio (Vlaanderen, Wallonië en Brussel-Hoofdstad).

Je beperkt er het lawaai mee

Elektrische camionettes zijn veel stiller dan voertuigen met een verbrandingsmotor. Op werven in woonwijken is het lage geluidsniveau een groot voordeel. Zo bevordert het de relatie met de omwonenden en worden de lokale geluidsnormen nageleefd.

Je zet in op autonomie en prestaties

De recente elektrische bestelwagens bieden voldoende autonomie voor een typische werkdag op een bouwplaats. Bovendien zijn de prestaties qua koppel en vermogen vaak superieur, waardoor zware ladingen zonder moeite kunnen worden vervoerd. De steeds vaker voorkomende snellaadstations vergemakkelijken ook het opladen tijdens pauzes of aan het einde van de dag.

Je camionette vergezelt je dagelijks voor je professionele activiteiten en je kan niet zonder. Geef je voertuig de bescherming die het verdient. Federale Verzekering biedt je de oplossingen hiervoor.
Meer info over de verzekering van jouw camionette.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten
Artikelen die u mogelijk interesseren