Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Welke vloer past bij jou?

De vloer bepaalt vaak een groot gedeelte van de sfeer in je huis en daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn veel verschillende soorten vloeren te krijgen en dat maakt de keuze niet makkelijker. In deze blog laten we je de voor-en nadelen zien van soorten vloeren om de keuze voor jou wat gemakkelijker te maken. Lees dus snel verder!

korting-plaatsingsofferte_floorhouse_ok

Klassieke houten vloer

Een houten vloer is zeker een klassieker in de wereld van vloerbedekking. De meest voorko-mende houtsoort die gebruikt wordt voor een houten vloer is eikenhout. Het oogt natuurlijk en helpt je met het creëren van een authentieke stijl in je huis. De houten vloer gaat meest-al lang mee maar vergt ook wat onderhoud. Doordat het een natuurlijk product is kan het nog wel eens gaan vervormen door warmte of vocht. Daarnaast is de vloer ook niet geschikt voor vloerverwarming wat tegenwoordig wel steeds populairder wordt.

Gemakkelijk laminaat

De meest gekozen optie is laminaat. Het is vaak voordeliger dan andere vloersoorten. Lami-naat is verkrijgbaar in talloze verschillende kleuren en is gemakkelijk zelf te leggen. Daar-naast is het ook mogelijk om kliklaminaat te nemen en dit is ook handig om mee te verhui-zen. Zeker wanneer je een huurwoning hebt met een tijdelijk contract is dit aan te raden. Het enige nadeel aan laminaat is dat het niet de ideale vloer is om een geluidsarme ruimte te maken.

Sterke tegels

Wil je graag een vloer die lang meegaat en waarop niet snel beschadigingen komen dan is een tegelvloer een goede keuze. De tegels zijn vaak bijna niet kapot te krijgen en zijn daar-naast ook verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Ook gaan tegels goed samen met vloer-verwarming en is de vloer gemakkelijk schoon te maken met een dweil.

Moderne betonvloer

Een nieuwe stijl voor de vloer is een betonvloer. Deze trendy vloer komt steeds vaker voor en geeft een moderne industriële uitstraling aan je huis. De betonvloer gaat niet zomaar kapot en is erg gemakkelijk om schoon te houden omdat er geen naden en voegen zijn. Een nadeel aan een betonvloer is dat het jaarlijks een onderhoudsbeurt nodig heeft.

Kortom, er is genoeg keuze om jouw huis te voorzien van een mooie vloer. Ga je voor gemak of toch voor een meer trendy look? Het kan allemaal. Wil je nog meer inspiratie? Neem dan een kijkje op Floorhouse Aartselaar.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten