Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Wienerberger lanceert nieuwe editie van De kracht van Rood

Wienerberger bracht in 2008 een heel compleet naslagwerk uit over de onmiskenbare troeven van de keramische binnenmuursteen. Deze ‘De kracht van Rood’ groeide al snel uit tot een referentiedocument voor elke bouwprofessional. Omdat de regelgeving steeds evolueert, verscheen zopas een volledig bijgewerkte versie.

rood
Copyright: Studio Claerhout

Als vooraanstaande producent van keramische materialen is Wienerberger goed geplaatst om zijn licht te werpen op de keramische binnenmuursteen. Die blijft tot vandaag volgens de producent onovertroffen als duurzaam bouwmateriaal en geniet de voorkeur van de kwaliteitsbewuste bouwheer en vakman.

Rode kracht

Het naslagwerk bespreekt uitvoerig alle eigenschappen en criteria waaraan de keramische binnenmuursteen moet voldoen: thermisch en akoestisch isolerend vermogen, draagkracht, brandgedrag, maatvastheid… Maar De kracht van Rood gaat verder en bevat ook heel wat praktische tips, details en uitvoeringsadviezen. Zo kan de bouwprofessional stap voor stap kennismaken met keramische binnenmuursteen.

Bruikbare informatie

Behalve een beschrijving van de productie omvat het naslagwerk heel wat informatie over specifieke toepassingsmogelijkheden, duurzame eigenschappen, bouwtechnische specificaties en kwaliteiten van de keramische binnenmuurstenen. De relevante regelgeving en normering komen eveneens aan bod.

Samen met de technische brochures en productfiches, de website, de online rekenbladen en de Bouwknopenatlas, vormt dit naslagwerk een heel complete informatiebron. Het boek krijgt vast een bevoorrechte plek in de bibliotheken van de architecten, ingenieurs, aannemers, studiebureaus en scholen. Zij kunnen er het maximum uithalen bij het maken van plannen en bestekken of bij het werk op de bouwplaats. 

Professionals kunnen een gratis exemplaar van De kracht van Rood ontvangen op eenvoudige aanvraag via deze link.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten