Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Wilms neemt 65-meter lange rolluikenmachine in gebruik

Wilms heeft een gigantische machine in gebruik genomen voor de productie van rolluikenlamellen. De Kempense familiale onderneming kiest ervoor om zoveel mogelijk delen van het productieproces in eigen handen nemen.

BKBC (48)
Wilms

Wilms is specialist in rolluiken, zonweringen en ventilatiesystemen. De keuze voor doorgedreven insourcing is bij het bedrijf op heel wat vlakken merkbaar. Zo worden alle productieprocessen, van R&D tot de klantendienst, van extrusie tot lakkerij, van verpakking tot transport, maximaal gecentraliseerd. Zelfs het transport van de grondstoffen en afgewerkte goederen neemt Wilms voor eigen rekening. 

In het verleden kocht Wilms rolluiklamellen aan in Spanje. Die werden met de vrachtwagens naar de productievestiging in Meerhout vervoerd, waar de assemblage volgde. Voortaan dienen enkel enorme rollen aluminium naar Wilms te worden gebracht en worden zowel de lamellen als de andere onderdelen van de rolluiken in-house gemaakt. 

“Op die manier kan de kwaliteit beter bewaakt worden, kan er – indien nodig – ook veel sneller en flexibeler geschakeld worden”, legt CEO Erik Wilms uit. “De machine draait in twee ploegen van twee en is dus goed voor vier bijkomende arbeidsplaatsen. Onze bedrijfsgebouwen spelen een cruciale rol bij de verticale integratie van de productieprocessen. Voor de nieuwe rolluikenmachine werd een volledig nieuwe hal gebouwd.  Nu we niet langer meer half afgewerkte lamellen moeten aanvoeren vanuit Zuid-Europa zullen we het aantal vervoerskilometers in de toekomst kunnen terugdringen. Zo wordt de ecologische voetafdruk van ons bedrijf heel wat kleiner.”  

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten