Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Zo creëer je voldoende privacy in een drukke woonomgeving

Wonen in een drukke woonomgeving heeft zijn voordelen: alles is binnen handbereik en er is altijd iets te doen. Toch kan het gebrek aan privacy soms een struikelblok zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je huis te beschermen tegen de drukte. Ontdek meer in dit artikel.

L5_17_Geluidswerende-gordijnen-1

Raambekleding

Een van de eerste stappen om je privacy te waarborgen is het kiezen van de juiste raambekleding. Raambekleding tegen inkijk is essentieel om nieuwsgierige blikken buiten te houden. Er zijn verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van je stijl en behoeften.

Jaloezieën en plisségordijnen

Jaloezieën en plisségordijnen zijn uitstekende keuzes. Ze geven je de mogelijkheid om zelf te bepalen hoeveel licht je binnen laat. Daarnaast kan je ook de gewenste hoeveelheid privacy creëren. Je bepaalt dus zelf hoeveel inkijk er is.

Vouwgordijnen en rolgordijnen

Andere populaire opties tegen inkijk zijn vouw- en rolgordijnen. Hierbij heb je de mogelijkheid om ze volledig naar beneden te trekken om volledige privacy te bieden of half te openen voor een subtiele lichtinval.

Geluidswerende gordijnen

Naast zichtbare privacy is het ook belangrijk om auditieve privacy te creëren, vooral in een drukke woonomgeving. Geluidswerende gordijnen zijn een uitstekende oplossing om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen en je huis stiller en rustiger te maken.

Slimme indelingen

Privacy in je huis creëren kan ook worden bereikt door een slimme indeling van je ruimtes. Kamerverdelers zijn een veelzijdige oplossing om verschillende zones in je huis te scheiden en extra privacy te creëren.

Roomdividers

Roomdividers zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook een decoratieve toevoeging zijn aan je interieur. Ze zijn ideaal voor het scheiden van werkruimtes, studieruimtes of leeshoeken in grotere kamers. Kies voor een design dat past bij je interieurstijl, of het nu modern, klassiek of bohemien is.

Strategisch meubilair

Gebruik meubels zoals boekenkasten, banken en kasten om natuurlijke scheidingswanden te creëren. Plaats een boekenkast tussen de woon- en eetkamer om een gevoel van afzondering te creëren zonder muren toe te voegen. Dit geeft je huis een open, luchtige sfeer terwijl je toch voldoende privacy behoudt.

Planten voor privacy

Planten kunnen een dubbele functie vervullen door zowel privacy te bieden als je interieur te verfraaien. Grote kamerplanten of hangplanten kunnen strategisch worden geplaatst om zichtlijnen te blokkeren en een natuurlijke barrière te vormen. Planten zoals de monstera kunnen uitstekend dienen als groene schermen in je huis. Plaats ze voor ramen of in open doorgangen om privacy te creëren.

Verticale tuinen

Verticale tuinen zijn een innovatieve manier om planten te gebruiken voor privacy. Deze tuinwanden kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst en bieden een groen alternatief voor traditionele afscheidingen.

L5_17_Geluidswerende-gordijnen-2
L5_17_Geluidswerende-gordijnen-hero-banner
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten