Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Zo zorg je voor een nette, maar functionele tuin

Bij het ontwerpen van je tuin ga je graag voor een nette, maar gezellige uitstraling. Leidingen en draden heb je graag uit zicht, water mag je tuin niet overnemen, en planten moeten goed bloeien. De uitstraling van je tuin heb je zelf in de hand. Met een paar handige handelingen til je je tuin naar een hoger niveau, maar blijft het functioneel. Benieuwd hoe? Lees snel verder!

lequand mat

Waterbeheer

Een nette tuin begint bij goed waterbeheer. Water hebben we natuurlijk nodig, maar het kan ook veel schade aanrichten aan je buitenomgeving. Vooral tijdens het najaar heb je daar last van. Water dat zich verzamelt onder de tuintegels zet tijdens bevriezing uit. Daardoor kunnen deze tegels gaan breken. Met een drainagemat bescherm je de tegels. Deze zorgt ervoor dat regenwater gemakkelijk afgevoerd kan worden. Het belangrijkste is om ophoping van water tegen te gaan.

Opbergmogelijkheden

Daarnaast zorg je voor voldoende opbergmogelijkheden. Een tuin waarin alle spullen, draden, en meubels door de tuin liggen, komt niet netjes over. Schaf daarom opbergkisten aan om tuinkussens in op te bergen. Vind een vaste plek om je tuingereedschap op te bergen. Draden en leidingen werk je mooi onder de grond weg. Door middel van een tegeldeksel van Storax.be kun je daarbij als dat nodig is.

Goede verzorging

De beste manier om je tuin een nette uitstraling te geven is door middel van algehele goede verzorging. Houd plant-, verpot-, en watertijden goed in de gaten. Zo haal je alles uit je planten en andere gewassen. Plant mooie bloemen en snoei bomen en hagen regelmatig. Verwijder onkruid en zorg eventueel voor mooi gemaaid gras. Zorg goed voor het groen in je tuin; dan zorgen zij voor een verzorgde tuin.

Decoratie en meubilair

Tot slot iets wat mensen vaak niet genoeg bij stilstaan: decoratie en meubilair. Natuurlijk heeft vrijwel iedereen een tuintafel en loungeset in de tuin staan. Toch kun je hier meer aan doen. Zorg ervoor dat al het meubilair netjes aan elkaar aansluit. Dit zorgt voor een samenhangende uitstraling. Ga voor decoratie dat goed bij de rest van je tuin en het huis past en onthoud: less is more. Met het juiste aantal decoratie, zorg je voor een nette uitstraling.

Dus, het beheren van een nette tuin gaat wat tijd inzitten. Met goed waterbeheer en voldoende opbergmogelijkheden doe je veel voor de uitstraling van je buitenomgeving. Zorg voor een goede verzorging van al het groen en maak het af met de juiste decoratie. Zo maak je het genot van de tuin een stukje groter!

lequand_tegeldeksel
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten