Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijven

ASSA ABLOY wil de industrie naar een duurzamere toekomst te leiden

ASSA ABLOY heeft een duurzaamheidsprogramma vastgelegd, met de duurzaamheidsambities tot 2025, 2030 en 2050. Met die langetermijntoewijding wil de expert in toegangsoplossingen opportuniteiten grijpen om het klimaatrisico te verminderen, kosten te verlagen en duurzamere oplossingen te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van de klanten.

BKBC - 2024-05-27T142229.529
ASSA ABLOY

ASSA ABLOY publiceerde zopas zijn ’Sustainability Report 2023’. “Onze bedrijfsstrategie vertaalt zich in een echte duurzaamheidsstrategie die deze industrie naar een duurzamere toekomst moet leiden”, vertelt Nico Delvaux, president en CEO van ASSA ABLOY. “We hebben opnieuw een aantal gerichte duurzaamheidsprojecten geïmplementeerd waardoor we op goede weg zijn om onze doelstellingen voor 2025 te realiseren. Bovendien gaan we ook voluit voor onze Science Based Targets (SBT), die de broeikasgasemissie vóór 2030 moeten halveren om dan uiterlijk in 2050 net zero te bereiken.”

Uit het Duurzaamheidsverslag 2023 blijkt dat ASSA ABLOY het afgelopen jaar flinke stappen zette op zijn duurzaamheidsreis. Zo maakt de Groep voor het derde jaar op rij deel uit van de Dow Jones Sustainability Index Europe. Verder daalde de totale koolstofuitstoot met 23%, de waterintensiteit met 51% en de afvalintensiteit met 25% ten opzicht van 2019. En tot slot telde de Groep eind 2023 maar liefst 246 geverifieerde en gepubliceerde milieuproductverklaringen (EPD's).

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten