Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijven

Bouwbedrijf lanceert werkgeversmerk om technische profielen aan te trekken

De Belgische bouwsector staat voor een grote uitdaging: een groeiend tekort aan technische profielen, zoals industrieel ingenieurs, werfleiders en gespecialiseerde arbeiders, dreigt de voortgang van cruciale bouwprojecten te vertragen. Artes Group lanceerde daarom een stunt in Antwerpen om talent aan te trekken.

BKBC - 2024-10-11T111521.108
Artes Group

Ook bouwbedrijf Artes Group voelt de druk om voldoende gekwalificeerd personeel aan te trekken en lanceerde daarom een opvallende stunt. Door het Koningin Astridplein in Antwerpen om te toveren tot een spectaculair podium voor free runners, trokken ze de aandacht van toevallige voorbijgangers om hun nieuwe werkgeversmerk in de kijker zetten: ‘Dare to’. Het staat voor lef, doorzettingsvermogen en innovatie.

"Onze projecten vereisen niet alleen technische expertise, maar ook het vermogen om grenzen te verleggen," zegt Johan Van Overwalle, co-CEO van Artes Group. “We zoeken mensen die durven innoveren en uitdagingen aangaan.”

De keuze voor Antwerpen als locatie voor deze actie is niet toevallig. De stad is een van de belangrijkste hubs voor grootschalige bouwprojecten in België, waaronder de Oosterweelverbinding. Voor Artes Group is het cruciaal om onder andere in deze regio gekwalificeerde mensen aan te trekken.

 Met initiatieven zoals deze hoopt de groep de aandacht van technische profielen te trekken die een carrière willen opbouwen in een sector die letterlijk en figuurlijk aan de toekomst van het land bouwt. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten