Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijven

Bouwbedrijf Tifre heeft de Plezantste Werf van ’t Land

Bouwbedrijf Tifre uit Sint-Niklaas heeft 'De Plezantste Werf van 't Land'. Het waren de arbeiders zelf die hun werkplek nomineerden voor de gelijknamige wedstrijd van Bouwunie. “Omdat we ervoor zorgen dat de werkdag nooit saai is", zo zeggen ze zelf. Ze organiseren regelmatig kleine competities en uitdagingen om de boel op te vrolijken.

BKBC - 2024-07-15T110241.508
KREW

Uit een rondvraag van Bouwunie blijkt dat ruim zeven op de tien bouwwerkgevers inzet op werksfeer en een familiale omgeving om de werknemers tevreden te houden. Dat dit belangrijk is blijkt dan weer uit een bevraging van Liantis en iVOX. Een goede teamsfeer is voor één op twee werknemers de afgelopen twee jaar nog belangrijker geworden in hun keuze voor deze of gene werkgever. 

"Het vinden van goede medewerkers blijft een uitdaging voor onze bouwbedrijven. Ook al is onze sector echt wel een mooi sector om in te werken", aldus Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens. “Werkgevers proberen hun goede mensen dan ook te houden. Zorgen voor een goede werksfeer hoort daar zeker bij.”

Aan werksfeer bij Tifre alvast geen gebrek. De ploeg hangt goed aan elkaar en er is altijd ruimte voor een grapje, aldus de collega's. De werknemers geven ook de leidinggevenden een pluim. "Ze zijn toegankelijk, we krijgen veel opleidingsmogelijkheden en ze zijn altijd bereid te luisteren naar ideeën en suggesties.” 

Bij Tifre werken zo'n 50 mensen. 

BKBC - 2024-07-15T110256.969
KREW
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten