Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijven

Bouwsector heeft dringend nood aan opgeleide zonweringexperts

Nu duurzaamheid en energie-efficiëntie de bouwsector domineren, wijst de European Solar Shading Organisation (ES-SO) op het cruciale belang van systematisch geïntegreerde zonwering, om oververhitting in gebouwen tegen te gaan. Daarom zijn goed geïnformeerde en voorbereide arbeidskrachten een dringende en belangrijke uitdaging voor de Europese bouwsector.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-23T131436.379
ES-SO

In de bouwsector worden nieuwe ontwikkelingen altijd wat aarzelend ingevoerd. Kijk naar de warmtepompen, die vandaag ingeburgerd zijn maar oorspronkelijk met scepsis werden bekeken. ES-SO merkt dat het met zonwering net zo gaat: ze wordt nog te vaak gezien als een nice-to-have. 

"Zonwering is de meest energie-efficiënte methode om een gebouw te beschermen tegen overmatige warmte", aldus Ann Van Eycken, secretaris-generaal van ES-SO. "Europa staat voor een renovatiegolf en zonwering zal daarin een essentiële rol spelen. Maar zonwering succesvol integreren met het oog op energetisch bouwen en renoveren, vereist kennis en expertise."

ES-SO biedt in heel Europa opleidingen aan, gericht op de voordelen van dynamische zonwering, met een focus op energiebesparing, visueel en thermisch comfort. Een verschil met interne trainingen bij bedrijven, die vaak productgericht zijn. De training kan lokaal worden georganiseerd, bij bedrijven of hun vereniging, of online via de ES-SO e-Academy. Het programma omvat een breed scala aan onderwerpen, van de basisprincipes van zonwering en daglichtbeheer tot de nieuwste ontwikkelingen in zonweringtechnologie en de lokale regelgeving.

Voor meer informatie over het opleidingsprogramma: www.es-so.com.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten