Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijven

Brouck'r office building verkocht aan de Nationale Loterij

Immobel en BPI Real Estate, partners in de joint venture voor het gemengde herontwikkelingsproject Brouck'R, hebben het belangrijkste kantoorgebouw in dit project aan de Nationale Loterij verkocht. Deze kantoorruimte, pal op de strategische hoek van het De Brouckèreplein en de Augustijnenstraat, zal vanaf 2027 het nieuwe hoofdkantoor van de Nationale Loterij huisvesten.

BKBC - 2024-09-03T102719.231

Met het Brouck'R-project willen Immobel en BPI Real Estate de voormalige Allianz-kantoorgebouwen omvormen van een overwegend kantoorgebied tot een bruisende, multifunctionele stedelijke leefwijk. De herontwikkeling, die in totaal 37.000 m² beslaat, omvat 172 appartementen, 129 studentenwoningen, winkelruimten en kantoren. Het project omvat 10.700 m² aan kantoorruimte, verdeeld over twee aparte gebouwen. De Nationale Loterij neemt één van deze gebouwen in, met een oppervlakte van 6.800 m².

In lijn met de vraag naar hoogwaardige woon- en werkomgevingen biedt het nieuwe kantoorgebouw multifunctionele ruimten, privéterrassen voor vergaderingen, directe toegang tot het dak en een flexibele kantoorindeling die een aangename en productieve werksfeer in de hand werkt.

Het gebouw wordt uitgerust met geothermische energie en zonnepanelen waardoor het geen fossiele brandstoffen meer nodig heeft. Een binnentuin van niet minder dan 2.000 m2 geeft de ecologische waarde en biodiversiteit van de locatie een boost. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten