Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijven

Businesscentrum ‘In The Yard’ officieel geopend

Het business centrum In The Yard, gelegen naast het hoofdkantoor van bouwbedrijf Camino in Drongen, is na zo’n 2,5 jaar volledig klaar. Het gaat om één van de duurzaamste kantoorgebouwen van België. Naast het ecologische aspect, wordt ook maximaal ingezet op de gezondheid van de gebruikers.

BKBC - 2024-05-06T120210.201
Camino

Bij het ontwikkelen van dit business centrum stond een gezonde en inspirerende werkplek duidelijk met stip voorop. Dankzij natuurintegratie zoals de binnentuin van 1.400 vierkante meter - met daarin een serre als vergaderruimte, een lunchplek in openlucht én een moestuin is het aangenaam vertoeven op en rond In The Yard. Ook de innovatieve daglichtsturing en de kantooreilanden waarbij zowel verwarming als koeling telkens per eiland kan worden aangepast zet in op het confort van de gebruikers.

Het complex omvat 5.000 vierkante meter flexibele kantoren – goed voor het huisvesten van zo’n 15 bedrijven.

Met In The Yard streeft bouwbedrijf Camino naar een WELL-certificaat, waarbij de fitheid en gezondheid van gebruikers maximaal bevorderd wordt dankzij doordachte ingrepen en bijzondere voorzieningen. Zo’n certificaat wordt toegekend aan gebouwen waar grenzen verlegd worden op vlak van comfort en welzijn van de gebruikers en het creëren van een kwalitatief binnenklimaat. De integratie van factoren als lucht, water, voeding, licht, fitheid, comfort en mentaal welzijn spelen hierin een cruciale rol. Tegen het najaar van 2024 hoopt Camino deze officiële erkenning voor In The Yard binnen te halen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten