Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijven

DUCO krijgt VCDO-certificaat voor duurzame bedrijfsvoering

Als erkenning voor zijn toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in 2023 ontving ventilatiespecialist DUCO het VCDO-certificaat (VOKA Charter Duurzaam Ondernemen).

BKBC - 2024-07-15T103313.892
DUCO

Deelname aan het charter verplicht een bedrijf om jaarlijks minstens tien concrete acties tot verduurzaming door te voeren, gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties. Voor DUCO ging het onder meer over volgende initiatieven.

  • Het creëren van een gezond en comfortabel binnenklimaat via de eigen (mechanische) ventilatie- en zonweringsproducten. 
  • Duurzame energievoorziening met de installatie van ca. 1650kWp aan PV-capaciteit. 
  • Milieuvriendelijke productieprocessen. Zo opereert de lakkerijafdeling in een volledig gesloten circuit met eigen waterzuivering en waterrecuperatie, waarvoor DUCO het statuut van ‘nullozer’ kreeg. Maar ook de maximalisatie van het gebruik van regenwater voor toiletten en de recyclage van EPS-verpakkingsmaterialen vielen op. Daarnaast recupereert het bedrijf lakpoederresidu uit de automatische spuitcabines voor het duurzaam lakken van niet-zichtbare componenten.
  • Een verantwoorde omgang met afval dankzij een uitgebreid eigen containerpark voor maximaal gescheiden afvalverwerking in combinatie met een dagelijkse afvaltrein voor de ophaling op de productievloer. Dit zorgt ervoor dat afvalstromen efficiënt beheert en gerecycleerd worden.
  • De ondersteuning van de gemeenschap en de diversiteit via de huisvesting van een enclave van maatwerkbedrijf Oesterbank, die werkgelegenheid bietd aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten