Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijven

Ecostal Group haalt 100 miljoen euro op om expansie voort te zetten

Ecostal Group heeft een financieringsronde van 100 miljoen euro afgerond. Het bedrijf is een belangrijke speler in de energietransitie, gespecialiseerd in de B2B-distributie van PV-oplossingen en het ontwerp, de productie en installatie van PV-structuren voor middelgrote tot grote projecten.

BKBC - 2024-09-02T161106.159
Valentin Bianchi / Hans Lucas

De eerste fase van de financieringsronde bestond uit een kapitaalsverhoging waarop werd ingetekend door een consortium van Wallonie Entreprendre (WE), Noshaq en TRANSENERGIE en het management van het bedrijf zelf. De tweede fase van deze financieringsronde bestaat uit leningen van Belgische banken, WE International en het management.

De opgehaalde middelen worden ingezet voor de organische groei van de groep en enkele recente overnames (Project Zero, Yomatec in Frankrijk en Solexis in Zwitserland). Tegelijk kondigt Ecostal Group officieel de overname van Solexis aan, een belangrijke speler in B2B-distributie van apparatuur en oplossingen voor PV-installaties in Zwitserland.

Met deze financiering wil Ecostal Group inspelen op marktopportuniteiten door zijn internationale aanwezigheid te versterken en zijn product- en dienstenaanbod te diversifiëren. De groep werkt op lange termijn onder meer samen met externe partners aan recyclage-oplossingen voor zonnepanelen, waarmee de vervanging van oude panelen door efficiëntere panelen op een duurzame manier zullen worden versneld.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten