Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijven

Ontwerpen met aluminium dakoplossingen in achterhoofd

Aluminium dakoplossingen geven bouwprofessionals de vrijheid om innovatieve en unieke ontwerpen te creëren zonder in te boeten op betrouwbaarheid of functionaliteit. Of hoe esthetiek en prestatie naadloos te combineren vallen. De uitleg krijgen we bij Reynaers Aluminium.

BKBC - 2024-09-06T151329.233
Jasper Eyers Architects, A2RC Architects

Aluminium combineert een laag gewicht met een indrukwekkende sterkte en stabiliteit. Hierdoor is het gemakkelijk te hanteren en installeren, wat de structurele belasting op gebouwen vermindert. Zelfs met dunne profielen is aluminium geschikt voor grote overspanningen en complexe dakvormen, zonder dat er zware ondersteunende structuren nodig zijn.

Aluminium daken kunnen volledig op maat worden gemaakt om aan specifieke projectvereisten te voldoen. Bovendien zijn ze compatibel met andere bouwsystemen, zoals zonnepanelen en ventilatiesystemen, wat zorgt voor een naadloos en esthetisch geheel. Aluminium is uiterst duurzaam en bestand tegen corrosie, roest en andere vormen van degradatie. Dit garandeert een lange levensduur van de dakbedekking, zelfs onder extreme weersomstandigheden. Het product behoudt zijn kwaliteit bij zware regenval, sneeuw, hagel en UV-straling, en vereist slechts minimaal onderhoud, zelfs in kustgebieden of stedelijke omgevingen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten