Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijven

Unilin Panels neemt intrek in gloednieuw hoofdkantoor

Unilin Panels nam zijn intrek in een gloednieuwe kantoorgebouw in Wielsbeke. Het gebouw is zelf een ode aan de producten van de wereldspeler en bevindt zich naast één van de productiesites van het bedrijf.

Ontwerp zonder titel - 2024-03-15T103816.497
Unilin Panels

Het gloednieuw hoofdkantoor biedt ruimte aan 130 collega’s en laat de verschillende teams van de divisie toe om samen te werken op één plek. Bij de keuze aan materialen werden functie en design zorgvuldig tegen elkaar afgewogen door het architectenbureau OYO. Het resultaat is een ode aan Unilin-producten.

Unilin Master Oak kreeg een hoofdrol in het interieur. De levensechte eiklook en houtdecoren brengen de natuur binnen. In het atrium trekken een architectonische trap in het felle Unilin-blauw en een centraal kunstwerk meteen de aandacht. Tegelijk kunnen bezoekers er ook het duurzaamheidsverhaal van Unilin Panels in ontdekken. In de vergaderzalen brengen de Super Matt MDF en verschillende trendkleuren uit de Unilin-collectie een speelse toets.

Het gebouw kreeg een gevelstructuur in hout. Ook het interieur, met Unilin spaanplaten van 95% gerecycleerd hout en laminaatvloeren van herwonnen hout, dragen bij aan het duurzame karakter van het nieuwe kantoor. Dankzij de betonkernactivering ligt het energieverbruik zeer laag. 

Met verschillende groenzones rond het nieuwe kantoor, gaat het gebouw mooi op in zijn omgeving.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten