Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijven

Vers geld voor circulaire bouw- en softwarespecialist CIRCL

CIRCL, de Belgische pionier in circulaire (ver)nieuwbouw, voltooide een succesvolle kapitaalronde van anderhalf miljoen euro bij twee externe investeerders. Ook van VLAIO krijgt de Antwerpse start-up een half miljoen euro.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-02T112631.473
CIRCL

Ondanks de woelige wateren waarin de bouwsector momenteel verkeert, gaat het CIRCL voor de wind. De specialist in circulaire woningbouw heeft goed een half jaar na de lancering al tien particuliere woningen verkocht, zag het zijn team groeien van drie naar twaalf medewerkers, en is het in de running voor verschillende prestigieuze prijzen, waaronder de Henry Van De Velde Awards en de VBO Circular Business Awards. Om die groei en ontwikkeling te ondersteunen haalt het jonge bedrijf nu dus ook extern kapitaal op.

“In eerste instantie zal dit geld ooral gebruikt worden om onze online woningconfigurator verder uit te bouwen”, zegt Wim Pieters, oprichter en CEO van CIRCL. “Op termijn willen we die ook via apps en websites van derde partijen uitrollen.” 

Op 2 en 3 maart organiseert CIRCL een openhuizendag in Diest. Iedereen kan daar een afgewerkte demowoning komen bezichtigen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten