Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Beveiliging

Acht op de tien vakantiegangers maken zich zorgen over woning

Meer dan acht op de tien vakantiegangers maken zich zorgen over hun woning wanneer ze op reis zijn. Bijna de helft maakt zich zorgen over inbrekers die zouden kunnen profiteren van de vakantieperiode. Bijna drie op de tien van de vakantiegangers is bezig met de vraag of de elektrische apparaten in huis wel zijn uitgeschakeld. Twee op de tien is ongerust over achtergebleven eten in de koelkast en bijna evenveel mensen vrezen dat de lampen in huis nog aanstaan. Meer dan zeven op tien vakantiegangers vindt het fijn als buren, familie of vrienden regelmatig een kijkje nemen in hun huis.

vakantiegangers

Philips Lighting voerde een onderzoek uit naar de stressfactoren onder ruim achtduizend vakantiegangers in Noord-Amerika en Europa (Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zweden). Het onderzoek toont ook aan dat verlichting deze vakantiestress kan verminderen: ruim een derde tot bijna de helft  van de ondervraagden (afhankelijk van de nationaliteit) zou zich minder zorgen maken als ze de verlichting in huis vanaf de telefoon konden bedienen om hun aanwezigheid na te bootsen.

Opvallend is dat vooral de jongere generatie van 18 tot 24 jaar dit type vakantiestress ervaart: meer dan zeven op de tien ondervraagden van deze groep maakt zich zorgen over inbrekers. Deze leeftijdscategorie staat daarentegen wel meer open voor technologische oplossingen: zeven op de tien zou zich minder zorgen maken als ze een app zouden hebben om hun beveiligingssysteem (inclusief verlichting, geluidsinstallatie en apparaten) op afstand aan te sturen. Philips Lighting zou dit onderzoek waarschijnlijk niet hebben uitgevoerd indien ze geen oplossing konden aanreiken voor dit probleem: de Philips Hue.

“Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de vakantiegangers zich zorgen maakt over het feit dat de lampen thuis niet branden. Dat is immers een teken van afwezigheid. Met behulp van Philips Hue en de vernieuwde Philips Hue-app (versie 2.14) kun je heel eenvoudig doen alsof je thuis bent. De verlichting kan op afstand aan- en uitgeschakeld worden. Bovendien is het mogelijk om de lampen vooraf in te stellen, zodat ze automatisch aan- of uitgaan op een gewenst tijdstip. Ook kun je verlichtingsschema’s maken voor specifieke kamers om afwisseling te creëren zodat je dus optimaal je aanwezigheid kan nabootsen’’, aldus Sridhar Kumaraswamy, business leader Connected Home Systems van Philips Lighting.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten