Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Beveiliging

Bouwkranen blijven om 14.34 u. één minuut stil

De Confederatie Bouw, haar gewestconfederaties, lokale confederaties, groeperingen, waaronder VBA (Vereniging van Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken), roepen alle bouwbedrijven op om vandaag de bouwkranen één minuut stil te houden om 14.34 u. Vele torenkranen zullen op dat moment ook in de richting van Antwerpen staan. Daarmee wil de sector haar medeleven betuigen met de doden en gewonden van het tragische ongeval op Antwerpen-Zuid vorige week vrijdag.

AdobeStock_303253807
(C) 1989-2019 copyright Geoff Childs. All rights reserved.
Exact één week na het bijzonder jammerlijke ongeval in Antwerpen, blijven alle bouwkranen één minuut stil. Zo willen de werkgeversorganisaties uit de bouw klaar en duidelijk onderstrepen dat elk werfongeval er één te veel is. Gisteren hebben vakbondsmensen uit de bouwsector reeds witte bloemen en witte helmen neergelegd aan de herdenkingsplek voor de slachtoffers.
 
Ondertussen blijft het afwachten naar de resultaten van het gerechtelijke onderzoek en naar de oorzaak van dit tragische ongeval om te zien welke acties ondernomen kunnen worden om dit te vermijden in de toekomst. “De bouw, die vandaag in diepe droefenis is gehuld, doet al heel veel om de veiligheid te verhogen. We gaan hier verder op inzetten in de toekomst, want elk ongeval is er één te veel”, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten