Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Beveiliging

Investeren in werfbeveiliging brengt meer op dan het kost

Beveiliging op werven blijft een pijnpunt, ondanks de grote financiële risico’s die verbonden zijn aan diefstal. Beveiligingspartner Watchtower wijst erop dat slimme beveiliging veel leed kan voorkomen en geen fortuin hoeft te kosten.

Ontwerp zonder titel - 2023-11-13T173504.174
Watchtower

Meer dan een op de vijf Vlaamse faillissementen heeft dit jaar betrekking op een bouwbedrijf en bijna de helft van alle kmo’s in de bouwsector geeft aan te worstelen met de hoge prijzen voor bouwmaterialen. Goede redenen vindt Watchtower voor een slim camerasysteem dat doeltreffende en kostenefficiënte beveiliging mogelijk maakt. De meest geavanceerde videobewakingsoplossingen maken het, met dank aan AI-technologie, mogelijk om de inhoud van livebeelden te analyseren. Indringers, maar ook specifieke patronen en gebeurtenissen kunnen zo in realtime gedetecteerd en herkend worden, zonder menselijke tussenkomst. 

“Meer en meer wordt de plaats van bewakingsagenten ingenomen door dergelijke camera’s”, zegt Mathias Germeau, operationeel verantwoordelijke bij Watchtower. “Die hoeven niet veel te kosten en kunnen veel zwaarder financieel leed voorkomen. Een beperkte investering kan ervoor zorgen dat een bedrijf niet over de kop gaat door de financiële gevolgen van een diefstal of inbraak. Zelfs in tijden van crisis blijft beveiliging zo een slimme investering, die meer opbrengt dan ze kost.”

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten