Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Beveiliging

Specialist in tijdelijke videobewaking ziet groot marktpotentieel in AI

Watchtower Security Solutions, de Europese specialist in geavanceerde tijdelijke beveiligingsoplossingen, kijkt om zijn groei te ondersteunen en geavanceerde AI-oplossingen verder te ontwikkelen naar externe financiering.

BKBC - 2024-05-06T125351.813
Watchtower

Een recente studie van Embuild bevestigt andermaal: werfdiefstal blijft een probleem in ons land. Maar liefst 52% van de bouwbedrijven werd het afgelopen jaar slachtoffer van werfdiefstal, in 39% van de gevallen zelfs meerdere keren.

“Diefstal van duur bouwmateriaal op werven, maar ook vandalisme, inbraak en kraak van leegstaande eigendommen maken dat bewaking geen luxe meer is”, zegt Mathias Germeau, operationeel verantwoordelijke bij Watchtower. “Het potentieel van geavanceerde videobewaking, die mede dankzij AI steeds efficiënter en nauwkeuriger wordt, is in dat opzicht groot. De investering is bovendien beperkt vergeleken met klassieke, menselijke bewaking, en verdient zichzelf dubbel en dik terug door veel grotere kosten te voorkomen.”

Als het over nauwkeurigheid en efficiëntie gaat, dan moeten de modernste camera’s tegenwoordig steeds minder onderdoen voor de menselijke waarneming - integendeel zelfs. Om die slimme technologie, met onder andere smart tracking-camera’s en geautomatiseerde video-analyse met zelflerende AI-software, verder te ontwikkelen, maar ook om verder te groeien, is Watchtower nu op zoek naar extra financiering.

“Door de technologie nog verder te ontwikkelen, willen we het aantal valse alarmen nog verder omlaag brengen naar nul, voor maximale efficiëntie.”

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten