Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Beveiliging

Unieke opleiding in cybersecurity

Alle aannemers, van kmo's tot bouwgiganten, worden geconfronteerd met een toenemende dreiging van ransomware, datalekken en financiële verwoesting. De Federatie van algemene bouwaannemers (Faba) organiseert een opleiding om bedrijven te wapenen tegen deze cyberbedreigingen.

Ontwerp zonder titel - 2023-11-23T160643.423
Adobe Stock

Eisen voor losgeld, ontslag, vertragingen, financiële schade ... de cyberbedreiging en de mogelijke gevolgen kunnen verstrekkend zijn. Op 7 december organiseert Faba in Dilbeek een immersieve dagopleiding die de deelnemers onderdompelt in het complexe universum van de cybercriminaliteit. Die dag bestaat uit drie delen:

  • Een voortraject waarin naar kennis en ervaringen gepeild wordt. 
  • De opleiding zelf, waarin een cyberaanval gesimuleerd wordt van voorbereiding tot uitvoering en waarvan de deelnemers de afloop zelf leren beïnvloeden.
  • Een natraject waarin de aangeleerde goede praktijken worden gebundeld en de opgedane kennis wordt gemeten aan de hand van een quiz.

De opleiding wordt georganiseerd samen met KeyTech met de steun van de FOD Economie en de Europese Unie. 

Lees meer over de inhoud van de opleiding en schrijf je in.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten