Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

10 miljoen euro voor Europese verzinkerijgroep

ZINQ, het vroegere Galva Power en een van oorsprong Duits familiebedrijf gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal, krijgt bij de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM een achtergestelde lening van 10 miljoen euro. Met het verse kapitaal zal Fontaine Holdings, de holding boven de operationele vennootschappen van de Galva Power Group in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Polen en Duitsland, de verdere internationalisering financieren.

10 miljoen euro voor Europese verzinkerijgroep
ZINQ startte al in 1889 met het verzinken van staal in Duitsland. In de voorbije decennia realiseerde het familiebedrijf heel wat overnames en is het wereldwijd actief met onder andere 27 vestigingen in Duitsland, acht in de Benelux, twaalf in Frankrijk en twee in Polen. De groep focust op het duurzaam verzinken van staal in daartoe bestemde zinkbaden. In sommige vestigingen bieden ze hun klanten ook het poederlakken van materialen aan. In ons land heeft ZINQ zijn hoofdkwartier in Houthalen-Helchteren en vestigingen in Pelt, Antwerpen, Gent, Ieper en Charleroi en stelt het bedrijf 360 mensen te werk, waarvan 150 in Limburg.
 
Nog maar zeer recent heeft de Vlaamse regering LRM aangemoedigd om bedrijven te helpen verduurzamen via her Doorbraak-programma van leningen en kapitaal. Daaraan wordt nu ZINQ toegevoegd. Het hoofdkwartier van deze Europese topspeler ligt in Houthalen-Helchteren en het bedrijf kiest daarmee heel bewust voor Limburgse verankering. Dat brengt heel wat tewerkstellingsopportuniteiten voor de Limburgse provincie mee, zowel in Houthalen-Helchteren als in de andere vestiging in Pelt.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten