Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Anglo Belgian Corporation neemt E. Van Wingen over

De ondernemingen Anglo Belgian Corporation nv uit Gent en E. Van Wingen nv uit Evergem zetten beiden in op de toekomst van de verbrandingsmotor, onder meer door het toepassen van geavanceerde emissie nabehandelingssystemen, door te werken met hernieuwbare brandstoffen zoals waterstof en methanol of door de totale energie-efficiëntie te verhogen via warmterecuperatie. De vele synergiën tussen deze twee Belgische bedrijven hebben geleid tot de overname van E. Van Wingen (EVW) door Anglo Belgian Corporation (ABC). 

Anglo Belgian Corporation neemt E. Van Wingen over
Voor EVW wijzigt deze overeenkomst niets: de activiteiten, de verbintenissen met klanten en leveranciers en met de medewerkers, lopen gewoon door. De mogelijkheden door de uitwisseling van kennis en de complementariteit van de activiteiten betekenen voor EVW wel een nieuwe troef. Deel uitmaken van een sterke internationale technologiegroep zal meer slagkracht opleveren in binnen- en buitenland. 
 
EVW is een familiebedrijf met een vijftigtal medewerkers en 65 jaar ervaring in het ontwerpen, bouwen, installeren, onderhouden en reviseren van noodstroomvoorzieningen en energiecentrales met sneldraaiende verbrandingsmotoren voor decentrale productie. EVW ontwerpt, bouwt en installeert mini-wkk’s van 9 kWe tot 280 kWe en wkk-modules van 280 kWe tot 1.000 kWe per unit. Ze draaien op aardgas, biogas of hernieuwbare brandstoffen zoals waterstof. 
 
ABC telt 300 medewerkers en heeft 110 jaar ervaring op de teller. Het bedrijf ontwikkelt en produceert middelsnellopende motoren voor de energie- en transportindustrie (generatorsets, voortstuwingsmotoren voor scheepvaarttoepassingen en dieselhydraulische of dieselelektrische motoren voor locomotieftoepassingen) met een vermogensbereik tussen 600 en 10.400 kW. ABC introduceerde de voorbije jaren hybride oplossingen en is vandaag een koploper op het vlak van verbrandingsmotoren zonder CO2 uitstoot die draaien op waterstof. ABC-motoren op methanol bieden een oplossing voor CO2 neutraal transport per spoor of voor de scheepvaart.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten