Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Beschut voor elk weer op het vernieuwd terras van La Réserve

Wie in La Réserve Resort in Knokke verblijft, kan volop genieten. Zelfs ongeacht de weersomstandigheden op het terras. Het Renson Aero lamellendak en de Fixscreen zonwering werd perfect geïntegreerd in een staalstructuur.

BKBC - 2024-06-13T140921.072
Renson

De verbouwing van La Réserve Resort bleef niet beperkt tot het indrukwekkende gebouw, ook het terras werd onder handen genomen. “Vroeger stonden er parasols, maar we wilden die losse elementen vermijden in het nieuwe ontwerp”, legt projectleider Kurt Beauprez van Groep Versluys uit. “We kozen voor vaste parasols op vier plaatsen en zochten tegelijk naar een manier om een afgeschermd gebied op het terras zo in te richten, dat je er het hele jaar door aangenaam en rustig zit, ook bij minder mooi weer.”

Om het ontwerp van architect Glenn Sestig te realiseren, klopte Kurt aan bij Renson-Ambassador Decoranda. Samen kwamen ze uiteindelijk tot een staalconstructie met een ingebouwd Aero lamellendak. Bij regen gaan de kantelbare lamellen dicht en zit iedereen er beschut. Bovendien valt de hoeveelheid zon of schaduw dankzij diezelfde lamellen perfect te regelen op het terras. Ook de screens temperen er de zon of wind. De verwarmingselementen garanderen tegelijk een aangename temperatuur.

“Zowel het ingebouwde lamellendak, de screens als de verwarming regelen we met één afstandsbediening. Het laat toe om op elk moment optimaal in te spelen op de weersomstandigheden en op de wensen van de aanwezigen.”

De metalen constructie, van onderaannemer Covrr, werd uitbekleed met Alucobond-panelen, geanodiseerd in een bronzen tint. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten