Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Publi-reportage | Boels Rental lanceert de ‘Orange is the new green’-tour

Tijdens de Green tour kunnen klanten deze zomer duurzame machines en gereedschappen uittesten. Van juni tot november 2023 vindt de ‘Orange is the new green’-tour van Boels Rental plaats. De tour vertrekt vanuit West-Vlaanderen en loopt verder doorheen het hele land. Mensen kunnen ter plaatse advies inwinnen over het gebruik van duurzame machines en zelf tools uittesten. Met die tour wil Boels Rental de mogelijkheden van duurzame machinerie en gereedschappen in de verf zetten en verder timmeren aan de bewustwording rond duurzaam bouwen.

orangeisthenewgreen2_

Bouwen met duurzame machines zit in de lift. Met een groene verhuurvloot wil Boels Rental de overgang naar duurzame en meer gebruiksvriendelijke tools binnen de bouwsector vergemakkelijken. “Het gaat dan bijvoorbeeld over zero emissie-machines zoals accu- en elektrische machines, zuinige motoren met alternatieve brandstoffen, maar ook over innovaties op het gebied van Stage V Norm motoren en hybride alternatieven”, licht Sales Manager Marijn Vanderheyden van Boels Rental toe.

Ontmoeten en uittesten

Tijdens de ‘Orange is the new green’-tour kunnen onze klanten kennismaken met de kwaliteit en de slagkracht van duurzame machines. “Telkens staan er een 3-tal experts klaar om de juiste toelichting te geven over het gebruik van de machines”, licht Marijn Vanderheyden van Boels Rental toe: “Met onze tablet geven we een overzicht van ons groen productgamma. Zo lichten wij onze best lopende toestellen zoals de verreiker, wiellader en graafmachines toe. Toestellen zoals een batterij base pack 2000 Watt, accu doorslijper en elektrocompressor staan klaar om zelf uit te testen. Wie wil, kan ook persoonlijk advies inwinnen over het gebruik van duurzame materialen voor een specifiek project of werf.”

Bouwen aan een groene toekomst 

Het klimaatakkoord en de strengere eisen van de overheid op het vlak van duurzaamheid doet de aandacht voor duurzame machines alleen maar toenemen. “Kiezen voor een groene toekomst betekent in eerste instantie een traject van bewustwording opstarten”, legt Managing Director BeLux, Tom van Hooydonk, uit. “Voor onze klanten is het een kwestie van weten welke opties er bestaan. De beweging naar duurzame bouwoplossingen is volop gaande. De voordelen ervan, gaande van CO₂-uitstoot beperken tot trillingen of geluidsoverlast verminderen in de buurt van bijvoorbeeld scholen, woonwijken of parkeergarages, krijgen meer bekendheid. De ideeën zijn volop in ontwikkeling. Het is een proces waarbij we samen de stappen naar een groene toekomst willen faciliteren. Via de tour met advies op maat en de optie om zelf tools uit te testen, kan iedereen uit eigen hand ervaren wat het is om met duurzame machines aan de slag te gaan. Zo is de overstap naar duurzaam bouwen gemakkelijker gezet. Met bewustwording en concrete info willen we bij Boels die overstap mogelijk maken.”

Meer informatie kan teruggevonden worden op de website.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten