Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Bomenpark op 80 m hoogte in Antwerpen

Begin dit jaar werd pal naast het Antwerpse Eilandje het nieuwbouwproject de Doktoren in gang gezet. Projectontwikkelaar Immpact bouwt vlak aan Park Spoor Noord een woontorencomplex van 23 verdiepingen dat goed is voor in totaal 154 woningen. Op het gelijkvloers komt een commerciële ruimte die ingenomen wordt door het nabijgelegen ziekenhuis ZNA. Tegen eind 2021 moet het project voltooid zijn.

Bomenpark op 80 m hoogte in Antwerpen (1)

Eén van de grote eyecatchers van de Doktoren is het groen dat op uitzonderlijke hoogte zal komen. Pal op het nieuwe wooncomplex van 23 verdiepingen worden op 80 m hoogte een aantal grote bomen geplaatst. Daarmee krijgt de Doktoren het hoogste bomenpark van de stad Antwerpen. Hoe het groen er precies zal uitzien, zal ontwikkelaar Immpact in de nabije toekomst samen met een tuinarchitect bepalen.

“Het groen zal de woontoren niet alleen een iconisch uitzicht geven, maar ook bijdragen tot het idee van meer groen in de stad. Dat wordt ongetwijfeld een uitdaging, want zulke bomen op een dergelijke hoogte plaatsen is in Vlaanderen nog maar zelden gebeurd. Een deel van de tuin zal mogelijk als gemeenschappelijke ruimte worden opengesteld aan de bewoners”, zegt Philippe Janssens, CEO van Immpact.

Met gemiddelde prijzen rond de 200.000 € mikken de appartementen in de Doktoren in de eerste plaats op werkende mensen. De Doktoren is een schoolvoorbeeld van waar we met stadsontwikkeling anno 2019 in ons land naartoe moeten.

Wonen en werken zijn helemaal op elkaar afgestemd. Het nabijgelegen ziekenhuis en de hogeschool zijn een aantrekkingspool voor jonge gezinnen die er werken, of die in elk geval in de nabije omgeving actief zijn. Door compact in de hoogte te bouwen, beperken we bovendien de kosten en houden we de woningen betaalbaar”, aldus Janssens.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten