Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Bouw maakt zich op voor zoveelste hitteperiode

Ons l and kampt opnieuw met een langdurige hitteperiode. De sectororganisatie Bouwunie verwacht in principe weinig problemen voor de bouwsector, de werven blijven gewoon draaien. Wel nemen bouwbedrijven best voorzorgsmaatregelen, zoals het aanbieden van koele non-alcoholische dranken en het creëren van schaduwplekken. Best passen ze ook de werkorganisatie wat aan, bijvoorbeeld vroeger beginnen werken of meer pauzes inlassen. "Maar dat doen bouwbedrijven eigenlijk sowieso", benadrukt Bouwunie. 

Bouw maakt zich op voor zoveelste hitteperiode
Ju Yochi

In uitzonderlijke gevallen kan je als werkgever tijdelijke werkloosheid omwille van de hitte inroepen. De hitte moet het dan wel compleet onmogelijk maken om het werk uit te voeren. Bijvoorbeeld bij het gieten van beton, omdat die door te snelle uitdroging kan barsten. Ook asfalt, verven of een coating kunnen bij verwerking aan kwaliteit inboeten door de hitte. De wet regelt de drempelwaarden vanaf wanneer je als werkgever in actie moet schieten, en die waarden verschillen naar gelang de fysieke activiteit. 
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten