Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Bouwsector lanceert nieuwe tool voor circulair bouwen op maat

Embuild Vlaanderen en Buildwise lanceren de nieuwe tool ‘Circulair Gebouwd’. Met dat nieuwe digitale instrument kunnen bouwpartners met concrete circulaire ambities hun project op maat realiseren. De vraag naar circulair bouwen groeit, maar het is niet altijd even gemakkelijk om dit in de praktijk te brengen. De tool Circulair Gebouwd biedt een antwoord aan iedereen die aan een circulair bouwproject begint, van opdrachtgever tot het voltallige bouwteam. De tool diept circulaire ambities in detail uit en vult daarom de bestaande duurzaamheidstool ‘GRO’ voor bouwprojecten van de Vlaamse overheid goed aan. Waar GRO vandaag al werkt met een uitgebreide lijst aan criteria, kan je met ‘Circulair Gebouwd’ specifieker en helemaal op maat van je project aan de slag gaan.

Bouwsector lanceert nieuwe tool voor circulair bouwen op maat
Circulair Gebouwd is een framework dat alle aspecten in kaart brengt die van belang zijn bij het bedenken, ontwerpen en bouwen van een circulair en biobased bouwproject, van bij het prille begin van het project zodat alle partijen van meet af aan op dezelfde lijn zitten. Je krijgt een uitgebreid overzicht van heel concrete maatregelen, acties, aandachtspunten die je kan selecteren om mee te nemen in je project. Je keuzes worden gevisualiseerd in een dashboard dat kan dienen als houvast en communicatiemiddel gedurende het project. Elk bouwproject is anders en kent een specifieke context, dus meet de tool geen absoluut niveau van circulariteit, maar het niveau waarop je je ambities waarmaakt. Zo blijft circulair bouwen haalbaar en realistisch.
 
Alle informatie over de tool en circulair bouwen vind je op de website www.circularbuilt.be.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten